Агенцията по вписванията вече има нов шеф

Агенцията по вписванията вече има нов шеф

Агенцията по вписванията вече има нов изпълнителен директор. От 20 август Габриела Козарева ще заеме освободения от Зорница Даскалова пост, съобщава правосъдното министерство.

Даскалова беше номинация на „Атака“ и оглави агенцията преди малко повече от година. В предходната ѝ дейност в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) при нея попадат доста преписки, свързани с интересите на икономическите кръгове около депутата от ДПС Делян Пеевски, припомня „Капитал“. От общо 33 преписки 18 са разпределени именно на Даскалова.

Козарева е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От февруари 2018 г. досега е била изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Заема този пост със заповед на икономическия министър Емил Караниколов. Макар че е назначение на „Атака“, името му се свързва с ДПС и Делян Пеевски. Основания за това дава фактът, че преди да стане министър Караниколов бе дългогодишен изпълнителен директор на Агенцията за приватизация – по времето на сделките за „Булгартабак“, Дипломатическия клуб в Бояна и ИПК „Родина“. Караниколов винаги отрича да има връзка с Пеевски.

В управлението Козарева влиза през 2015 г., когато става директор на „Спортна инфраструктура и управление на държавното участие“ в Министерството на младежта и спорта, припомня „Дневник“. Това е звеното, което управлява имотите. През май 2017 г. Козарева е назначена за зам.-министър с подкрепата на „Атака“. Преди това Козарева е била консултант в частния бизнес и съдебен помощник във Върховния административен съд.

Търговският регистър спря да работи на 10 август, което доведе до огромно фирми и сдружения. Там са учредителните актове на дружествата и годишните финансови отчети, както и всички документи, въз основа на които е извършено или отказано вписване на обстоятелство.

Информационната система на Търговския регистър се поддържа от „Лирекс БГ“ ООД.

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio