Арестуваха Митьо Очите в Истанбул

Арестуваха Митьо Очите в Истанбул

 

Димитър Желязков – Митьо Очите, е бил арестуван снощи в Истанбул. Турските власти са уведомили българското Министерство на вътрешните работи и следва процедура по екстрадицията му. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БГНЕС.

Желязков е задържан снощи около 3 часа в хотелската си стая в мегаполиса. Ще остане в турския арест или затвор до приключване на екстрадиционната процедура, обясни Арнаудова.

Задържането му е станало след съвместна операция на българските и турски служби, координирана на най-високо ниво, казват източниците на изданието. Задържането е станало в продължение на акцията по разпространение на наркотици, при която Очите успя да се изплъзне.

На 2 август 19 души бяха задържани при спецакция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура в Бургаска област. Те са заподозрени като част от мащабна организирана престъпна група за търговия с наркотици, рекет, изнудване и палежи. Димитър Желязков е сочен за лидер на групата, той бе обявен за издирване от Интерпол.

Заради участие в неутрализираната група за общодържавно издирване беше обявен и общински съветник втори мандат от Несебър. По неофициална информация става дума за Пейко Янков, издигнат от коалиция „Сила“.

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio