Митинг в Москва срещу пенсионната реформа

Митинг в Москва срещу пенсионната реформа

Многохилядени митинг срещу пенсионната реформа организира в Москва Либертарианската партия. С него руснаците показват своето неодобрение към предвижданото увеличаване на пенсионната възраст, предава BBC.

Протестиращите поискаха оставка на правителството, разпускане на парламента, както и импийчмънт на президента на страната Владимир Путин.

Московската полиция е задържала организаторите на протеста. Арестувани са председателят на либертарианската партия Сергей Бойко, водещият на митинга Михаил чичков и координаторът на московския щаб на Алексей Навални Олег Степанов, съобщават руски сайтове.

На протеста бяха издигнати и лозунги срещу Путин: „Време е царят да се пенсионира“, „Путин е крадец“, „Търпението е към края си“, „Спрете чудовищния експеримент с руския народ“, „Пенсионната реформа – живите ще завидят на мъртвите“.

В събитието участваха опозиционерът Алексей Навални и съпругата му Юлия.

След като приключиха изказванията от трибуната, полицията задържа председателя на Либертарианската партия Сергей Бойко, координатора на московския щаб на Навални – Олег Степанов и водещия на митинга Михаил Чичков.

Пенсионната възраст при жените се предвижда да се увеличи с 8 години, а при мъжете – с 5. При мъжете възрастта за пенсиониране ще надхвърли следната продължителност на живота, изчисляват противниците на реформата.

Категории Акцент-2, ПланетаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio