Борисов за БСП: Каква мощ? Аз три пъти им занесох властта

Борисов за БСП: Каква мощ? Аз три пъти им занесох властта

 

„Каква мощ са демонстрирали? В Нови пазар в цялата община имат един кмет, в Шумен – един. Това е страшна мощ. Нека да си хапнат и пийнат, те обичат.“ Това каза премиерът Бойко Борисов от Шумен, където е на посещение, по повод речта на лидера на БСП Корнелия Нинова на връх Бузлуджа. Тя нарече управляващите „шайка, която си отива“.

„Не бива да се харчи енергия, това си е тяхна традиция. Сега много злини са направени в България за тези десетилетия управление, но да не им разваляме празника. Нашата работа е да показваме какво е било и се радвам, че вече кметовете започнаха да слагат снимки на това, което е било, и на това, което сме направили. Можете спокойно да им покажете – това беше по време на управлението на БСП, а сега е така“, коментира министър-председателят.

„Аз знам какво е да си кмет по време на управление на БСП – в София щяха да уморят хората. Не помните ли, направиха криза с боклука. Защо после няма никакви кризи? Не помните ли техния лидер, когато ходеше да мие с Вълка улиците в София? Те ще ми говорят за кметове какво са правили, какво са мъчили, да не говорим, че са ги и трепали преди години, около 44-та. Но честит им празник, ние показваме“, коментира Борисов.

„Диктаторът отиде и им каза: моля ви се, вземете, управлявайте, ето ви оставката. Три пъти го правих, дето се вика, смеят ми се сега. Е, и какво – на шест месеца да правим избори, това ли иска държавата и това ли се очаква? Те са опозиция, а ние не можем да делим кметовете. Най-много кметове имат ГЕРБ и ДПС. Сега да не даваме на кметовете на ДПС?“, попита премиерът.

„Шумен колко години – пречиствателна станция им направихме, зала, 28 блока санирани, кръгово и чакате стадиона. Поне да не го бяха разрушили, а не да го направим. Нека се забавляваме с тях, не са лоши. Колелета карат, коне карат“, добави още Борисов, иронизирайки Корнелия Нинова, която поведе велопоход в деня преди събора на Бузлуджа.

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio