Извънреден коалиционен съвет заради сблъсък между патриотите

Извънреден коалиционен съвет заради сблъсък между патриотите

Извънреден коалиционен съвет свикаха управляващите в сградата на Министерския съвет. Той се води от премиера Борисов и е по повод острия конфликт между Волен Сидеров от „Атака“ и Валентин Касабов от НФСБ.

В съвета участват и тримата лидери на Обединени патриоти, както и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Преди съвета в парламента се стигна до физически сблъсък между председателя на парламентарната група на патриотите Волен Сидеров и депутата от партията на вицепремиера Валери Симеонов – Валентин Касабов, предаде БНР.

От сряда между тях тече размяна на остри реплики, като последно Касабов заяви, че не приема Сидеров за председател на парламентарната група. От своя страна Сидеров поиска Касабов да напусне Народното събрание. Лидерът на „Атака“ призна още, че освен остри реплики на висок тон и се е стигнало до физически сблъсък.

Пред журналисти Сидеров каза: „Той за мен е непълноценен. Той е болен човек. Мисля, че трябва да излезе от тази група. След като не признава ръководството на групата, да си търси друга група или да си търси лекар. Не знам. Точно затова стана тук разправията, защото му казах: „Ти какво правиш тук?“ като отговор на неговите излияния вчера. След тези излияния аз идвам днес и го питам: „Какво правиш тук, след като не съм ти председател, от колегите тук – не признаваш никого?“. Последваха обиди. Няма да ги повтарям, защото са нецензурни, но последваха обиди и за мен това е човек, който не може да се владее“.

Валентин Касабов обаче отрече твърденията на Сидеров и бе категоричен, че не мисли да подава оставка като депутат. Ето какво заяви той, цитиран от БНР: „Това са пак някакви такива сънища. Той може много неща да твърди. Обясних вчера за какво става въпрос, за какъв човек говорим. Това са последните измислици. Това са поредните сънища на някой човек“.

Отношение по случая взе и лидерът на „Воля“ Веселин Марешки, който взе страната на Сидеров: „Чухме, че някой е посегнал на Волен Сидеров и ние бяхме тръгнали да окажем помощ да не го бият в парламента, но разбрах, че са се справили и без нас, но ако трябва, цялата група ще застанем пред стаята на Волен Сидеров и ще го браним“. Марешки повтори тезата си, че патриотите са срам за страната и поиска оставките на двамата вицепремиери Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Категории ОбществоЕтикети , ,