Борисов обяви коалицията за стабилна и осъзната

Борисов обяви коалицията за стабилна и осъзната

Премиерът Борисов обяви управляващата коалиция за стабилна и осъзната. Това се случи след извънредно свикано заседание на коалиционния съвет, проведено в сградата на Министерския съвет. Поводът беше ново спречкване между депутати от „Обединени патриоти“, прераснало във физически сблъсък.

„Междуличностните отношения нямат значение. Благодаря на колегите, че загърбиха своето его. Всички признахме за това, което сме сгрешили или не сме били достатъчно организирани, за да поддържаме нормалния диалог между коалиционните партньори, и в голямата и в по-малката коалиция“, каза Борисов.

Сидеров от своя страна благодари на премиера, който влязъл в ролята на координатор. Красимир Каракачанов пък успокои коалицията, че може спокойно да отива на почивка, защото управлението е стабилно. Валери Симеонов не каза нищо пред журналистите.

Обвиненията в лобизъм между патриотите се изостриха покрай закона на Валери Симеонов за шума по заведенията и за рекламата на хазарта – теми, по които от „Атака“ се оказаха доста чувствителни. Вицепремиерът пък реагира бурно на законопроектите за приватизацията и за горивата, внесени от ВМРО и „Атака“.

 

Категории АкцентЕтикети , ,