„Демократична България“: Борисов да подаде оставка заради отдалечаване от европейските ценности

„Демократична България“: Борисов да подаде оставка заради отдалечаване от европейските ценности

От „Демократична България“ поискаха министър-председателят Бойко Борисов да подаде оставка, защото отдалечава България от европейските ценности. На специална пресконференция от формацията заявиха, че  в Европейския съюз е ще се създаде ядро около еврозоната и новата инициатива за съвместна отбрана, обаче България не е в него.

По думите на Христо Иванов европейските партньори нямат доверие в сегашното управление на България. Иванов смята още, че на Борисов явно му еказано от Европа, че че управление, отказващо да реформира правосъдието, отбраната и банките си, няма място във въпросното ядро.

Борислав Сандов от „Зелените“ акцентира върху изпращането на вицепремиера Валери Симеонов на сесия на ЮНЕСКО в Бахрейн, където България щяла да поиска намаляване на размера на природен парк „Пирин“. Според Сандов искането е подкрепено само от Танзания, Ангола, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Куба и Китай.

Според лидера на ДСБ Атанас Атанасов това, което видяхме в парламента покрай вота на недоверие на правителството е доказателството за обезличаването на институцията. Атанасов подчерта, че нито един депутат от ГЕРБ не се е изказал по време на дебата.

Снимка: Сергей Антонов

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,