Австрия поема председателството с пикник и концерт в Алпите

Австрия поема председателството с пикник и концерт в Алпите

Австрия поема в събота официално председателството на Съвета на Европейския съюз от България със… семеен пикник и концерт в Алпите. Церемонията ще се състои в австрийските Алпи под връх Планай, висок 1906 метра.

На сайта на събитието е отправен призив „Доведете семейството и приятелите си на пикник в планината“, както и „Вземете си одеяло за пикник и чанта, пълна с регионални и други австрийски продукти“.

На алпийския стадион ще се състои концерт с участието на музиканти, певци и хорове от цяла Европа, които ще изпълнят австрийски и международни хитове. Очакват се около 7000 гости, които ще участват на семеен алпийски пикник около горната станция на лифта на Планай, и 20 000 гости, които ще са в долината.

По-рано през деня ще се проведе среща на високо равнище между премиера Бойко Борисов и австрийския канцлер Себастиан Курц и ще се състои символичното предаване на председателството от България на Австрия.

България откри своето председателство в началото на януари с концерт в Народния театър „Иван Вазов“, в който бяха представени изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене, припомня българското издание „Дневник“. В културната програма бяха включени изпълнения на камерния ансамбъл „Йоан Кукузел-Ангелогласния“, вокалната акапелна формация „Ева квартет“, Стоян Янкулов и ансамбъл „Чинари“, Националния фолклорен ансамбъл „Българе“, инструменталната формация „Булгара“ и дуета Крис и Велин.

Категории Акцент-2, ПланетаЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio