Заради повдигнатото неясно обвинение съдът прекрати делото срещу Боршош

Заради повдигнатото неясно обвинение съдът прекрати делото срещу Боршош

Софийският градски съд прекрати делото срещу бившия директор на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош и бившия председател на съвета на директорите Валентин Кръстев.

Според съдебния състав обвинението е неясно, противоречиво и двамата не могат да разберат за какво престъпление ги съдят. По тази причина делото се прекратява.  Определението на съда не е окончателно и подлежи на протест в седемдневен срок. Съдия Стефан Милев, който е бивш прокурор, в продължение на близо 30 минути изреди съществени процесуални нарушения в обвинителния акт. По думите му за едни и същи действия Боршош веднъж е обвинен в безстопанственост, а друг път – за сключване на неизгодна сделка.

Прокурорът по делото Ирена Ганчева каза, цитирана от „Дневник“, че ще обмисли дали да протестира, след като се запознае с мотивите на съда, или ще внесе направо ново обвинение, тъй като по думите ѝ критиките на съда били дребни.

В обвинителния акт е описано само едно разпореждане – за над 1.2 млн. лв., а за останалата част от сумата до 3.4 млн лв., за които двамата са на съд, няма никакви факти с какви действия са разходвани. Прокурорът само е препратил към експертизите под делото, но съдия Милев подчерта, че обвинението не се формира от вещите лица, а от прокурора.

Категории Акцент, Акцент-2, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio