БСП внася вот на недоверие към правителството

БСП внася вот на недоверие към правителството

 

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството следващата сряда, обяви депутатът Иван Иванов. Темата на вота ще бъде „Сигурност“. Очаква се той да бъде подкрепен само от депутатите от ДПС, което значи, че няма да бъде успешен, тъй като двете партии имат 105 народни представители, а за да падне правителството, са нужни поне 121.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов очаква с нетърпение БСП да внесе мотивите си за вота на недоверие.

Пред Дарик Цветанов припомни, че от левицата вече веднъж поискаха вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“. Това стана преди началото на българското председателство на Съвета на ЕС.

„Разбира се, той не мина. Но това беше ясен политически знак каква е тяхната съпричастност към председателството, което предстоеше за България. Сега, когато то завършва и е успешно по оценки на европейските лидери и министри от Европа, мога да кажа, че  БСП искат да затворят българското председателство отново с вот на недоверие, за да покажат тяхната си идентичност на партия, която иска само да върви в конфронтация, партия, която не се старае и стреми да участва в политически живот на страната, да предлага алтернативни решения. Ние знаем как управлява БСП и в сектор „Сигурност“, и в сектор „Икономика“, и в сектор „Енергетика“, отсече Цветанов. По думите на председателят на ПГ на ГЕРБ една седмица няма да е достатъчна на БСП да изготви и внесе мотивите за вота.

„Случващото се в страната не трябва да се прикрива като с параван от европредседателството. То не би трябвало да е прах в очите на хората за неуспехите на управлението, които не са малко. Един от най-проблемните сектори у нас е „Сигурност“, обяви Иван Иванов пред „Дарик“. Той каза още, че Цветан Цветанов ще бъде изненадан от подкрепата, която ще получим на вота.

Дебатите по вотът на недоверие трябва да се проведат до седмица след внасянето му, а гласуването е 24 часа след техния край.

 

Снимка: Пресцентър на БСП

 

 

 

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio