Нинова: Такова чудо няма – година премиерът не е стъпвал в парламента

Нинова: Такова чудо няма – година премиерът не е стъпвал в парламента

„Такова чудо няма по света,  почти година, премиерът не е стъпвал в парламента, за да отчете работата на правителството.“

Това заяви в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя направи изявление от името на парламентарната група, в което посочи, че нито един важен въпрос, включително свързан с европредседателството, не е разглеждан в Народното събрание.

„Скоро се срещнах с лидери на партии от Вишеградската четворка и ви уверявам, г-н Борисов, брилянтен пример за работеща парламентарна демокрация. Дори тези силни лидери, преди всяко заседание на европейските институции, се явяват пред институциите си, получават подкрепа и отиват със самочувствие на срещите- че зад тях стоя парламентите“, посочи Нинова.

„У нас, нито веднъж не чухме в НС нито една от важните теми, например по председателството на България на Съвета на ЕС. Не ги обсъдихме и не ви подкрепихме, за да ви дадем това самочувствие, от което наистина имате нужда, за да се явите със силата на цялото народно представителство. Но затова пък чухме, че  който обижда премиера, обижда един народ, една държава и една нация“, каза още лидерът на БСП.

Категории ОбществоЕтикети , ,