Симеонов може да свали Борисов и без БСП

Симеонов може да свали Борисов и без БСП

 

Няма нужда БСП да събаря третото правителство на Борисов. То ще си се разглоби от само себе си. С наличието на вицепремиер като Валери Симеонов правителството ще си се събори непосредствено след многострадалното председателство.

След като успя да се сблъска с финансовия министър Горанов за хазарта, сега Симеонов е на път окончателно да се скара с министъра на туризма Ангелкова. Обвинението, че тя май иска да продава някакъв плаж, е повече от скандално. В нормални държави подобни твърдения се доказват, но у нас, поне засега – не.

Ако ли пък един министър има данни за неправомерни действия на друг министър, не е Туитър мястото, където това трябва да се съобщи. Защото остава впечатлението, че тези двама министри рядко се засичат на заседания на Министерския съвет.

Можем само да си представим колко много се дразни премиерът от своя вице. Той сигурно го дразни повече и от Корнелия Нинова. Тя поне не е член на този кабинет. Засега.

Симеонов със сигурност си дава сметка, че като се конфронтира с министри, всъщност се конфронтира с Борисов. Вероятно това е и целта му – да извие ръцете му по начин, по който си общуват силоваците. Горката Ангелкова, да беше си стояла да си прави селфита на някой кинофестивал, никому нямаше да навреди. Сега или ще стане изкупителна жертва (прави нещо зад гърба на премиера, той изобщо не знае, маха я) или ще се извини, че се е объркала за тези 20 декара плаж „изкл. държ. собств.”, както написа Симеонов в Туитър.

Впрочем, той се изявява като солов играч от момента, в който влезе в това правителство. И едва дочаква края на председателството, за да се развихри. Дали амбициите му включват някаква следваща управленска перспектива?

Ако някой не е разбрал, БСП няма как да управлява сама. Колкото и да я лъготят социолозите, няма как да вкара достатъчно депутати. Затова, по стара лява традиция, ще търси партньори. Може би вече има един.

 

 

 

 

Категории Коментар, МненияЕтикети , , , ,