ВМРО към БСП: За вас купуването на гласове е нормална практика в циганските махали

ВМРО към БСП: За вас купуването на гласове е нормална практика в циганските махали

„Другари, явно за Вас купуването на гласове е нормална практика в циганските махали!“

Това написаха от ВМРО в отговор на обвиненията от БСП, че циганската махала е гласувала първо за кандидата на войводите в Галиче, а след това за ГЕРБ. Гневът на войводите беше проявен чрез специално прессъобщение.

БСП поиска касиране на изборите в Галиче и борбата за кметския пост продължава, въпреки че на балотажа беше излъчен победител. Кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов получи 497 гласа и така победи опонента си от БСП само с 27 гласа разлика.

Пред bTV Весела Лечева посочи, че на първи тур БСП е спечелила във всички секции, освен една – в циганската махала. Справка в ЦИК обаче показва, че Банков има 38 гласа, а кандидатът на левицата Веселин Тушинов – 99. На втория тур част от тях се преливат към кандидата на ГЕРБ.

„Ето защо, другари, когато се опитвате да оправдаете собствените си лъжи, че сте алтернатива на управлението, поне проверявайте фактите. Вашата долна инсинуация, че ВМРО участва в манипулация на изборите е жалка и нелепа. Да Ви напомним ли, че именно във Вашата парламентарна група има депутат (Манол Генов), който е обвиняем за купуване на гласове в Асеновград?“, пишат още от ВМРО.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,