Радев ще се срещне с Путин и с Медведев, предлага „Български поток“

Радев ще се срещне с Путин и с Медведев, предлага „Български поток“

Президентът Румент Радев е на работно посещение в Руската федерация в понеделник и вторник. Той ще има среща първо в с министър-председателя Дмитрий Медведев в Москва, а в Сочи ще се срещне с Владимир Путин. Теми на разговорите ще бъдат икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

В делегацията няма нито един министър. В петък беше представен новият кабинет, воден от Медведев, но първото му заседание ще е на 24 май.

В руската столица Радев ще вземе участие в Дните на българската култура. Неговото посещение съвпада с подновените действия за АЕЦ „Белене“ и преминаване на руски газ през България към Централна Европа.

В понеделник вестник „Коммерсант“ публикува интервю с българския президент, в което той застъпва позицията за преки доставки на руски газ към България през Черно море. „Да го наречем „Български поток“, предлага Радев. В същото интервю той определя възраждането на проекта „Белене“ като „добър ход“.

 

 

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *