Британският парламент с доклад за „руските мръсни пари“

Британският парламент с доклад за „руските мръсни пари“

Британският парламент разпространи доклад на комисията за външна политика, посветен на „клептократите на Путин, които използват пари, изпрани през Лондон“.

В текста се посочва, че мащабът на щетите, които тези „мръсни пари“ могат да нанесат на интересите на британската външна политика, е много по-голям, отколкото руските транзакции в Ситито.

Няма оправдания Великобритания да се затваря очите, се посочва още в документа, озаглавен „Златото на Москва: Руската корупция във Великобритания“.

Авторите на доклада призовават правителството да не допуска Русия да набира валута през финансовите пазари и центрове в Лондон.

Посочва се как на 16 март, два дни след изгонването на 23-а руски дипломати от Тереза Мей, Русия успешно е пласирала емисия еврооблигации за 4 млрд. долара. Близо половината от тях били закупени от инвеститори от Великобритания. Предишния ден такива инвеститори участвали в сделка с облигации на „Газпром“ за 750 млн. евро, реализирана през руската банка ВТБ Капитал. Така били нарушени наложените санкции.

Според консерватора Том Таджънхет правителството трябва „ясно да заяви, че Кремъл вече е нежелан на пазарите ни“.

Категории Акцент-2, Пари, ФинансиЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *