Един човек е убит след терористичен акт в центъра на Париж (обновена)

Един човек е убит след терористичен акт в центъра на Париж (обновена)

Групировката „Ислямска държава“ е поела отговорност за нападениието

 

Един човек загина, а четирима са ранени при нападение с нож в центъра на Париж, съобщиха от Префектурата на полицията. Инцидентът стана снощи в 22.30 часа българско време на улица „Монсини“ във втори район на Париж, недалеч от сградата на Гранд опера и престижните квартали около площад „Вандом“.

При нападението мъжът е крещял „Аллах е велик“. Той е бил ликвидиран от служители на общинската полиция, които са били наблизо. „Поздравявам за бързата реакция и хладнокръвие служителите на реда, които са неутрализирали нападателя“, заяви в Туитър вътрешният министър Жерар Колон.

Президентът Еманюел Макрон поднесе съболезнования на семейството на загиналия. Прокурорът на Париж Франсоа Молен, който пристигна на мястото на инцидента, даде извънреден брифинг. Той обяви, че най-вероятно става дума за терористичен акт.

„Основавайки се на свидетелските показания, според които нападателят е крещял „Аллах акбар“, докато е нападал с нож в ръка минувачите, ние се обърнахме към отдела на прокуратурата в Париж, който разследва тероризма“, каза той.

Терористичната групировка „Ислямска държава“ пое отговорността за нападението.

Малко по-късно излезе оскъдна информация за самоличността на нападателя.

Мъжът е роден в Чечения през 1997 г. Родителите му са арестувани, съобщи източник от съдебната власт.

Съобщава се още, че двама от четиримата ранени са в тежко състояние.

Още няколко души са се обърнали за медицинска помощ, те са в състояние на шок. Социалната мрежа Фейсбук активизира услугата „Проверка на сигурността“ (Safety Check) в Париж след нападението с нож, извършено в центъра на града, съобщи телевизия Бе Еф Ем.

Опцията позволява на потребителите на социалната мрежа оперативно да дадат знак, че са оцелели в случай на терористичен акт, природни бедствия или катастрофа.

Снимка: БГНЕС

Категории Акцент-2Етикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *