САЩ разкриха за какво са говорили с Ким Чен Ун

САЩ разкриха за какво са говорили с Ким Чен Ун

Един от резултатите от преговорите му с със севернокорейския лидер е освобождаването на трима американски граждани

 

Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео разкри на пресконференция във Вашингтон, че при срещата му със севернокорейския лидер Ким Чен Ун са провели разговор, който е включвал  важни и сложни проблеми.

„Да, ние имахме конструктивен разговор, съдържателен разговор, който включваше дълбоки проблеми и предизвикателства – стратегически решения, които сега стоят пред Ким Чен Ун. Включително как той смята да действа по-нататък и дали е готов в замяна на уверенията, които ние сме готови да дадем, да извърши пълно ядрено разоръжаване“, каза шефът на американската дипломация на съвместна пресконференция с южнокорейската му колежка Кан Гьон Хва.

Майк Помпео заяви, че ако КНДР се съгласи да премахне ядрения си арсенал, Вашингтон ще работи заедно с нея за възстановяване на слабата й икономика.

На срещата е обсъдена и предстоящата среща на върха САЩ-КНДР при посещението му неотдавна в Пхенян.

„Ако Северна Корея предприеме смели действия за ядрено разоръжаване, САЩ са готови да работят със Северна Корея, за да постигне процъфтяване наравно с нашите южнокорейски приятели“, каза той на пресконференцията. По-рано тази седмица Майкъл Помпео направи 13-часово посещение в Северна Корея. Един от резултатите от преговорите му с Ким Чен Ун бе освобождаването на трима американски граждани, които бяха арестувани в КНДР. Те се завърнаха заедно с Помпео.

 

 

Категории ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *