Лукарски се оттегля, СДС избира нов лидер на 7 юли

Лукарски се оттегля, СДС избира нов лидер на 7 юли

 

Божидар Лукарски няма да се кандидатира за нов мандат като лидер на СДС. Това е обявил самият той на заседанието на Националния съвет на сините в хотел „Анел“ в София.

Форумът е решил да се проведе конгрес на СДС на 7 юли и там да се избира нов председател. Тогава трябва да се състои и дебатът за бъдещето на синята партия и каква ще бъде коалиционната им политика. Лукарски смята, че синята партия трябва да има консервативно-патриотичен профил и е водил разговори за коалиция с НФСБ на Валери Симеонов. Националният съвет днес даде свободата на организациите си по страната да избират сами с кого да се коалират на местни избори, без да е нужна санкция на националното ръководство.

Заседанието на Националния съвет трябваше да се проведе днес в Пловдив. Лукарски, който като председател има право да свиква заседанията на НС на СДС, в последния момент в петък е обявил, че то ще е в София.

На предишния форум на ръководството на синята партия на 17 април се стигна до бой между двата лагера. Тогава Лукарски и секретарят на СДС в оставка Филип Кирев не допуснаха представителството на шест организации, защото не си платили членския внос и за целта бе наета охранителна фирма. След сблъсъците Лукарски обяви един час почивка, след което заяви, че разпуска събранието. Заместникът му Емил Кабаиванов все пак проведе събранието, което реши, че следващият съвет ще е в Пловдив.

 

 

Категории АкцентЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *