САЩ обещават да върнат Крим на Украйна

САЩ обещават да върнат Крим на Украйна

Автомобилната част на Кримския мост е завършена в съкратени срокове

 

Специалният представител на САЩ по въпросите за Украйна Кърт Волкър заявява, че Крим ще бъде върнат на Украйна, пише руският всекидневник “Правда“, цитиран от Фокус.

Той изразява увереност, че Русия ще върне полуострова, така както е върнала независимостта на балтийските страни.

„Страните от Балтика бяха окупирани в продължение на десетки години, но после всичко се променило“, заявява Волкър.

В статията се представят резултатите от проведено в Крим широообхватно социологическо проучване, в което са били зададени множество въпроси, включително за националната идентичност на населението, проведено преди две години, от което се вижда, че жителите на полуострова се идентифицират преди всичко по регионален признак (като кримчани), повече отколкото като руснаци, което експертите обясняват с трансформацията на гражданската идентичност, но много малък процент се определяли като украинци.

Автомобилната част на Кримския мост е завършена, предава РИА Новости. Компанията-изпълнител е завършила първия етап от изграждането на моста, като това е станало в съкратени срокове – вместо декември 2018 година автомобилното трасе ще бъде готово към края на май. Паралелно продължава изграждането на железопътната част от моста.

Преди изграждането на моста връзката на жителите на Крим с континенталната част на Русия се осъществяваше с фериботи или по въздуха, тъй като пътуването през Украйна е практически невъзможно.

 

 

Категории ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *