Адвокат Марковски: Срещу Иванчева няма доказателства

Адвокат Марковски: Срещу Иванчева няма доказателства

В интервю за Нова телевизия адвокат Макрковски съобщи, че няма доказателства задържаният кмет на „Младост“ Десислава Иванчева да е искала подкуп. Той цитира свидетеля Ваклинов, според чиито думи пред следствието той е бил само веднъж в кабинета на Иванчева.

„Това е единственият им личен контакт, а той твърди, че Десислава Иванчева му е поискала подкуп от 500 хил. евро на 13 април в „Ринг мол“ на „Симеоновско шосе“. Това е абсолютно невярно, защото на тази дата тя не е била там, което става ясно от записи на камерите“, подчерта Марковски.

Той обясни и тезата за „светналите“ ръце, за която според него също няма доказателства. Само върху малка част от дясната длан на Иванчева е открито фосфоресциращото вещество. Според Марковски това се е случило, докато е подписвала протоколите при броенето на парите.
„Ето какви са доказателствата – едни изчезнали пари и малко фосфоресциращо вещество на дясната ръка“, каза още в интервюто Марковски.

Адвокатът наблегна и на разминавания в показанията на Петко Дюлгеров. Според Марковски Дюлгеров не е заявявал, че парите са взети от Иванчева, а че той ги е оставил в колата й.

Защитникът на Иванчева определи като престъпление факта, че от 10.30 до 13 ч. Иванчева е била с белезници без протокол за задържане. „Някой би трябвало да понесе наказателна отговорност“, смета Марковски.

 

Категории ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *