„Да, България“ за реакцията на премиера по случая „Скрипал“

„Да, България“ за реакцията на премиера по случая „Скрипал“

В страната се провежда целенасочена и широкомащабна дезинформационна кампания

 

„Да, България“ изразява своята остра тревога от публичното разграничаване на министър-председателя Бойко Борисов от консолидираната обща позиция на държавните и правителствени ръководители на страните от Европейския съюз относно извършената атака с нервно-паралитичен газ на територията на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Това се казва в позиция на „Да, България“ по повод искането на премиера за доказателства по случая с бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. По думите му вчера на заседанието на Европейския съвет той е поискал доказателства извън формулировката на британския министър-председател Тереза Мей за „висока степен на вероятност“, че зад случая стои Москва. „Всички вярваме на Великобритания, но казах и своите позиции, припомних и обвиненията срещу Садам Хюсеин за използването на химически оръжия – Тони Блеър се извини по-късно, но нещата бяха свършени“, каза Борисов.

В декларацията на Да България се казва още:

Поведението на премиера представлява ясен знак на отказ от солидарност от страна на България с останалите европейски партньори в изключително деликатен за Европейския съюз и НАТО момент. Подобен акт подкопава и без това отслабеното доверие, което партньорите ни имат към нас. То поставя под въпрос действителната принадлежност на България към Европейския съюз и НАТО, както и цялостното развитие на страната ни като европейска демократична държава.

Поведението на министър-председателя по време на Европейския съвет в Брюксел е още по-смущаващо на фона на липсата на каквито и да е действия от негова страна и от страна на правителството и на компетентните правоохранителни органи срещу антидемократичната и антиевропейска пропаганда, провеждана в България чрез псевдо медии и сайтове за дезинформация и фалшиви новини, някои контролирани от Делян Пеевски, а други открито свързани с руските икономически политически интереси. Особено скандалното е, че тези „медии“ се финансират отчасти със средства от държавния бюджет и европейските фондове.

Поведението на Борисов в Брюксел става след решението на правителството да инвестира десетки милиони лева в поддръжката на българската бойна авиация от Русия, запазвайки нашата обвързаност с руския военно-промишлен комплекс, както и с опитите за възкресяване на корупционния проект „Белене“.

Действията на Бойко Борисов на заседанието на Европейския съвет в Брюксел са повод да бием тревога, че в страната се провежда целенасочена и широкомащабна дезинформационна кампания, целяща да срине подкрепата на българското общество за демокрацията като форма на обществена организация и да настрои гражданите срещу принадлежността на България към Европейския съюз, като създаде предпоставки за установяване на открито авторитарно управление.

Предвид на тези повече от тревожни тенденции, ПП „Движение Да България“ ще продължи усилията си за консолидиране демократичната общност и за формирането на силен политически съюз, които да обедини всички, които искрено отстояват ценностите на демокрацията и са решени да защитават мястото на страната ни в Обединена Европа и Свободния свят.

Чужди медии пък обявиха, че България е част от страните в Европейския съюз, които обмислят да изгонят руски дипломати от солидарност  към Великобритания.

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “„Да, България“ за реакцията на премиера по случая „Скрипал“”

  1. За този от снимката и за ДА България, Слави Трифонов събира подписите ви и личните ви данни. Само някой от вас да каже , че иска друг начин на развитие на България . Разбрахте ли, че чалгаджията ви пързаля- с това , е не искал ИК? Всички които сте за Слави Трифонов , сте за този от снимката и за неговите действия за затриване на БЪЛГАРИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *