Ердоган превзема и последната независима медийна компания

Ердоган превзема и последната независима медийна компания

Турция вече е негова – правителство, бизнес и медии

 

Турската компания „Доган холдинг“ официално потвърди, че е започнала преговори за продажба на медийния си пакет с „Демирорен холдинг“, съобщава БГНЕС. От борсата в Истанбул съобщават, че втори ден поред акциите на „Доган холдинг“ и всекидневникът „Хюриет“ поскъпват рязко. „Демирорен холдинг“ се смята за една от най-приближените до Ердоган турски корпорации. Ако тя придобие „Доган холдинг“, ще има контрол над няколко влиятелни медийни къщи, включително и телевизията „Си Ен Ен – тюрк“.

Оперативната стойност на компанията се оценява на 1.1 млрд. долара или 890 млн. долара след изчистването на задълженията, се казва в официално съобщение на „Доган холдинг“, предоставено на борсата в Истанбул. Създател на „Доган холдинг“ е Айдън Доган, привърженик на светския елит в Турция.

Ердоган от доста време насам директно атакува „Доган холдинг“ и я обвинява във враждебно отношение към неговата партия, която има ислямистки корени. „Доган холдинг“ на няколко пъти публично осъди и отхвърли тези обвинения.

 

Снимка: БГНЕС

 

Категории Акцент-2, ПланетаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *