Депутатите с взаимни нападки заради изборите в Русия

Депутатите с взаимни нападки заради изборите в Русия

С декларация на ГЕРБ започна пленарното заседание на Народното събрание в сряда. Парламентарната група изрази възмущение от позиция на левия депутат Таско Ерменков, публикувана във фейсбук профила му. Ерменков твърди, че Крим е гласувал за Путин и се обръща към западните страни: „Ало, САЩ, ФРГ, Франция, ЕС в края на краищата – чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не – Крим каза своята тежка дума, а Вие, както го беше казал Христо Ботев, „…а вий… вий сте идиоти!“.

Статусът стана обект на дълга препирня между ГЕРБ и БСП.

В прочетената от Тома Биков декларация се посочва, че Таско Ерменков „нарушава не само българския национален интерес, но и саботира прагматичната основа, на която би трябвало да се изграждат българско-руските отношения“.

От левицата контрираха чрез Кристиян Вигенин, който каза: „Произвеждате само конфликти, скандали, проблеми. Вие се държите като авторитарна партия в авторитарна държава“.

В дневния ред на Народното събрание беше предвидено разглеждането на промените в Наказателния кодекс, но тази точка отпадна от дневния ред с аргумента, че са необходими още обсъждания.

Категории Акцент, Общество, ПолитикаЕтикети , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *