Сергей Лавров: Разбира се, че Русия ще изгони британски дипломати

Сергей Лавров: Разбира се, че Русия ще изгони британски дипломати

Лидерът на лейбъристите предупреди, че Великобритания отива към нова Студена война

 

 

Русия със сигурност ще изгони британски дипломати в отговор на анонсираното от Великобритания изгонване на 23 руски дипломата във връзка с отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал. Това заяви в петък министърът на външните работи на Русия, цитиран от ТАСС.

„Разбира се, че ще го направим“, подчерта Лавров в отговор на въпрос. Той не уточни точното количество на британските дипломати, които ще бъдат изгонени.

Лидерът на Лейбъристката партия предупреди в петък, че Великобритания се впуска в нова Студена война с Русия, преди да има доказателства за участието на Кремъл в отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал, предава в същото време Ройтерс, цитирана отново от Фокус.

„Да се впускаме напред, преди полицията да събере доказателства, и то в трескава парламентарна атмосфера, не е от полза нито на правосъдието, нито на националната сигурност“, написа той в своя материал по въпроса за вестник „Гардиън“.

„Ужасното събитие изисква на първо място изключително подробно и усърдно криминално разследване“, пише Корбин, като добавя, че не подкрепя тезата за участие на Путин или Русия в нападението.

„Това не означава, че трябва да се впуснем в нова Студена война, когато ще трябва да увеличим разходите си за оръжие, да разширим участието си в прокси войните из целия свят и да приемем политика на Маккартизъм“, предупреди работническият лидер.

Корбин предположи, че руската мафия, на която е позволено да се установи във Великобритания, може да стои зад нападението и бе категоричен, че Обединеното кралство трябва да спре да приема корумпиращите пари от бившия Съветски съюз.

„Трябва да спрем да обслужваме руския блатен капитализъм във Великобритания и корумпираните милиардери, които използват Лондон, за да пазят богатството си“, категоричен е лидерът на лейбъристите.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *