Нинова: Правителството принася в жертва 3 млн. българи

Нинова: Правителството принася в жертва 3 млн. българи

 

БСП вика Борисов в парламента да го пита за ЧЕЗ, дава сделката на прокуратурата и иска анкетна комисия

Чрез сделката за продажла на ЧЕЗ правителството принася в жертва 3 млн. българи. Искаме спиране на сделката чрез всички възможни законови механизми, заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Държавата трябва да участва наравно с други купувачи. Не да национализира, а да участва наравно с други купувачи. Искаме пазарен принцип, посочи още тя.

Нинова потвърди, че има среща с чешкия посланик в четвъртък в 11 ч. Там ще връчи писмото с въпросите, към които добавяме въпроса какви гаранции са дадени за тази сделка пред чешката държава.

Според Нинова има слух, че плащането вече е извършено.

Зад ЧЕЗ стои чешката държава. И е нормало българската държава да прояви интерес какво се случва на нейната територия, каза лидерът на БСП.

Внесохме искане за изслушване на премиера утре в НС да каже позицията на правителството, посочи лидерът на БСП. Тя каза още, че БСП ще даде сделката на прокуратурата, като отделно от това внася искане за анкетна комисия в Народното събрание.

„Смятаме че политическата отговорност е лично на премиера Бойко Борисов“, подчерта Нинова.

Тя показа и досието на приватизацията на ЧЕЗ, като припомни, че 67% са продадени през 2005 от правителството на Сакскобургготски, а другият пакет от 11% – през 2011 г. от Борисов. И в двата случая БСП е била против, посочи Нинова.

Категории Uncategorized, ОбществоЕтикети , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *