Раул Кастро ще се оттегли през 2018 г. от управлението на Куба

Раул Кастро ще се оттегли през 2018 г. от управлението на Куба

Председателят на Държавния съвет и на Министерския съвет на Куба Раул Кастро потвърди вчера пред парламента, че ще се оттегли от поста си през април 2018 г.. „Когато на 19 април бъде сформиран новият състав на Националното събрание на народната власт, ще завърши моят втори и последен мандат на поста държавен глава и правителствен ръководител. Куба ще има нов председател“, бяха точните думи на Кастро, цитирани от вестник „Хувентуд ребелде“.

Председателят на Народното събрание на Куба Хосе Луис Толедо Сантандер, заяви че първото заседание на парламента в новия му състав, на което ще бъдат избрани членовете на Държавния съвет и неговият председател, ще се състои два месеца по-късно от планираното – на 19 април. Причината за отлагането бе прието във връзка с разрушителните последици от урагана Ирма, който премина през острова през септември.
Раул Кастро, който е на на 86 г., присъства на събранието в Хавана и бе заснеа близо до първия вицепрезидент Мигел Диас-Канел, който е на път да поеме управлението на Куба.

Раул Кастро управлява Куба от 2008 г., когато смени на ръководния пост по-големия си брат, лидера на кубинската революция Фидел Кастро.

Категории Акцент-2, ПланетаЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *