Според Йордан Цонев група лоши хора намесват името на Пеевски в КТБ и „Булгартабак“

Според Йордан Цонев група лоши хора намесват името на Пеевски в КТБ и „Булгартабак“

Заместник председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев заплаши, че ако предложеният от него Делян Пеевски и Хамид Хамид проектозакон за „спиране на вторичното разграбване на КТБ“ не бъде приет партията му „ще разобличи как политици и партии пречели да се спре разграбването“.

Цонев коментира и началото на съдебни процес за източването на КТБ. Според Цонев твърденията на коментатори, че големият липсващ от това дело бил Делян Пеевски са глупости, които ги говори цяла платена кохорта.

„Като какъв да бъде Делян Пеевски в това дело – като член на Управителния съвет на КТБ, като директор (…) като човек, който е взел кредити“, попита той. На реплика на водещия, че двамата с Цветан Василев са имали общи бизнеси, Цонев посочи,ч е това няма общо с КТБ и пак зададе въпрос: „Като приятел на Цветан Василев ли да е там.“

Попитан защо името на „Булгартабак“ е намесено в контрабанда, след като и министърът на вътрешните работи призна, че компанията се споменава в доклада на турските служби, Цонев също зададе въпрос – защо журналистите винаги питат по тази тема депутатите от ДПС. „Ако намеквате за г-н Пеевски, той никога не е управлявал „Булгартабак“, никога не е имал мажоритарен пакет“, добави депутатът, според когото се прави поредна инсинуация да бъде замесено името на Пеевски. „Тази атака е зловредна, злоумишлена“.

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *