Радев: Управляващите губят човешкия си облик

Радев: Управляващите губят човешкия си облик

Президентът ще наложи вето на антикорупционния закон

„Управляващите са на път да изгубят човешкия си облик. Вчера те посегнаха на надеждата на хората.“Това каза пред журналисти президентът Румен Радев във връзка с отхвърленото от депутатите вето. То беше наложено върху  текстове от Закона за бюджета на НЗОК, с които се забранява изплащането на иновативни лекарства.

По думите на Радев решението е още по-цинично на фона на решенията на правителството от предходния ден. „За 40 минути са били раздадени около 740 милиона лева, разпределени по неясни критерии“, посочи държавният глава.

„Едни хора ще стават още по-богати, други хора ще стават още по-бедни и болни“, подчерта Радев. Според него решението е цинично и брутално на фона на партийните субсидии, които са по-големи от спестените 25 – 30 милиона лева.

 

Радев съобщи още, че ще наложи вето на антикорупционния закон. Според него този закон не разкрива корупционни схеми и модели, а инструментите, които ще се използват за прилагането му, няма да бъдат ефективни.

Категории Акцент, Общество, ПолитикаЕтикети , , , , ,

1 коментар към “Радев: Управляващите губят човешкия си облик”

  1. Млъкни бе, ФАТМАК! Нещо не ти издържат нервите!! Барем да беше намерил други думи, а не да повтаряш вчерашните заклинания на Нинова и протежетата й! Но това е селяндура си остава селяндур, даже и когато е седнал на „Дондуков“ 2! В България тече опит за безкръвен преврат (колко прав е Шарп), но само Тиквата от Банкя не го вижда и заляга пред всеки, който пръдне пред „Дондуков“ 1. Дано Бог опази България?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *