Работници на „Булгартабак“ блокираха центъра на София

Работници на „Булгартабак“ блокираха центъра на София

Стотици „спонтанно протестиращи“ служители на „Булгартабак холдинг“ блокираха софийския булевард „Цар Освободител“. Те пристигнаха с десетки автобуси, които буквално ги изсипаха пред Националния стадион „Васил Левски“.

Малко след 10 ч. работниците на „Булгартабак“ се разделиха на две групи. Едната от тях тръгна за централата на „Движение Да, България“, която се намира на бул. „Драган Цанков“.  Другата група тръгна покрай стадиона в посока народното събрание.

Исканията на протестиращите са неясни. Те обаче са издигнали десетки плакати. На някои от тях е написано, че не са контрабандисти и че честно си вадят хляба. Сред плакатите има и такива, които са насочени срещу лидера на „Движение Да, България“ Христо Иванов.

Този „протест“ идва на фона на все по-силните искания в обществото прокуратурата и МВР да започнат разследване на „Булгартабак“. Компанията наскоро беше посочена поименно в доклад на турската служба за противодействие на организираната престъпност и контрабанда, като източник на контрабандни продукти в Турция.

Категории Акцент, КомпанииЕтикети , ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *