Дянков видя 5% растеж за 2018 г.

Дянков видя 5% растеж за 2018 г.

Бившият финансов министър в първото правителсво на Бойко Бориов Симеон Дянков прогнозира, че 2018 г. ще е добра за икономиката на България и страната ще постигне 5% растеж. „В държавния бюджет ще дойдат между 5 и 7 млрд. лв. повече за харчене“, коментира в интервю за Нова ТВ Дянков.

Той препоръча да се развиват изоставащите региони, които заради липсата на инфраструктура и държавни политики обезлюдяват за сметка на добре развиващите се големи градове, каквито са София и Пловдив.

 

Дянков критикува идеята да се разследват приватизационните сделки от преди 20 г. “ Политически ще се говори много, но нищо няма да се случи практически, а хората от Белоградчик, Разград и Ловеч ще си тръгнат. От това разследване на приватизацията няма да излезе по-голям растеж, нито работни места“, каза той.

 

По темата за царските имоти Дянков посочи, че те са на държавата и досега различни министри са се борили успешно те да отидат при нея. Ще е смешно и глупаво според него да се мисли как да не отидат в държавни ръце като се „танцува със саби за ден“.

 

„Управлението е стабилно и ще остане стабилно, председателството дава повече сигурност на едно управление. Обикновено правителствата се чувстват несигурно в трудна икономическа обстановка, на нас ни предстои добър период“, обобщи Дянков.

Категории Акцент-2Етикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *