Държавата обяснява как ще „оправи“ въпроса с царските имоти

Държавата обяснява как ще „оправи“ въпроса с царските имоти

Правосъдният министър Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие Николай Нанков, както и Атанас Кацарчев, началник на кабинета на министъра на земеделието, храните и горите трябва да обявяват днес какви са намеренията на управляващите във връзка с решаването на въпроса с царските имоти.

Миналата седмица се появи информация, че държавата ще търси извънсъдебно споразумение по казуса и ще уреди връщането на имотите на Симеон Сакскобургготски със специален закон, с какъвто те са отнети през 1947 г.

През седмицата в отсъствието на лидера си, който беше част от правителствената делегация в Саудитска Арабия, ВМРО излезе с декларация, в която остро протестира срещу подобно намерение, припомня „Дневник“. Вчера Красимир Каракачанов обяви, че ВМРО няма да подкрепи такова решение, ако то не е обсъдено на коалиционния съвет на управляващата коалиция.симе

До момента премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не е коментирал действията на регионалния министър, който от името на държавата поиска спиране на делата за двореца „Врана“ и за Царска Бистрица за 6 месеца, за да се търси споразумение. Останалите две партии във властта – НФСБ и „Атака“, също не са обявили позицията си.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *