Тръмп оттегли САЩ от преговорите за глобален договор за миграцията

Тръмп оттегли САЩ от преговорите за глобален договор за миграцията

Позицията на американския президент срещу бежанците е последователна от встъпването му на поста

 

Президентът Доналд Тръмп оттегли САЩ от преговорите по приемането на глобален договор за подобряване на международните права за мигрантите и бежанците, съобщи постоянното представителство на САЩ в ООН, цитирано от АФП и БТА.

„Днес мисията на САЩ в ООН уведоми генералния секретар, че САЩ прекратяват участието си в Глобалното споразумение за миграцията“, се казва в съобщението на мисията.

В документа се напомня, че през септември миналата година Вашингтон е подписал т.нар Нюйоркска декларация, с която всичките 193 страни членки на ООН се съгласяват да одобрят през 2018 г. две глобални споразумения – за управление на миграционните потоци и за мерки спрямо бежанците.

„Нюйоркската декларация съдържа множество постановки, които са несъвместими с политиката на САЩ в сферата на миграцията и бежанците“, обясняват оттам.

Позицията на Тръмп срещу бежанците и мигрантите е последователна от встъпването му на поста. Преди дни след атентата в Египет, при който загинаха 235 души, той използва момента да потвърди позицията си за това колко са необходими стената на границата с Мексико и забраната за граждани на определени страни да влизат в САЩ.

 

Категории АкцентЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *