Марешки отрече да е замесен в незаконни схеми за износ на лекарства

Марешки отрече да е замесен в незаконни схеми за износ на лекарства

Днес от партията на бизнесмена разпространиха писмо до медиите

 

От партията на Веселин Марешки „Воля“ категорично заявяват, че лидерът им няма нищо общо със схемите за износ на скъпоструващи лекарства.

Вчера МВР и службите оповестиха, че са задържали седем души в организирана престъпна група за износ на лекарства и са иззели медикаменти за милиони левове от над 60 адреса в страната. Днес „Воля“ изпрати следната позиция до медиите:
„Месеци наред във водещи медии, включително в обществената телевизия, се наслагваше тенденциозно фалшивата новина, че схемите на реекспорт на скъпоструващи лекарства, с които се източва Националната здравно-осигурителна каса, са свързани със семейния бизнес на нашия лидер Веселин Марешки.

Тя бе лансирана от кого ли не – от политици, от псевдо-разследващи журналисти, от добре подсигурени за публикациите медии. Рано или късно обаче истината излиза наяве. Сега стана ясно, че службите и прокуратурата са разкрили схема за реекспорт на лекарства – проблем, за който всъщност ние от ВОЛЯ алармираме от месеци. Нещо повече – нееднократно сме декларирали, че ще подкрепим всяка законодателна мярка, която ще прекрати източването на НЗОК.

Всички медии в събота отразиха новината, но никоя не посмя да каже цялата истина по темата. Обществената телевизия БНТ, която всички ние издържаме с данъците си, през последните месеци пускаше серия измислени „разследвания”, насочени срещу лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Тези „разследвания” изобщо не достигнаха до истината, която вчера беше изнесена от компетентните институции, защото предназначението им беше друго – да се внушава на хората, че г-н Марешки участва в незаконни схеми.

Подобни статии излизаха редовно и в някои седмичници. Какво ще кажат сега сценаристите на тези фалшиви новини?! Ще имат ли мъжеството и морала да се извинят?! Не може в една демократична държава с лека ръка да бъдат допускани опити да се очернят почтени хора и почтен бизнес, защото някой от задкулисието има интерес от това.

Ние няма да позволим истината да бъде скрита и темата да приключи за три дни, както много други такива. Подобен случай имаше с проверките на 900 нередовни бензиностанции през месец юни тази година. Обществото така и не разбра кои са нарушителите. А ако имаше дори само една на Веселин Марешки, това щеше да е топ новина седмици наред.

ВОЛЯ винаги е отстоявала принципите на прозрачност и почтеност. Ние ще продължим битката за интересите на хората, така както сме обещали, независимо от трудностите и черните кампании, с които ни се налага да се сблъскваме почти всекидневно. Защото истината е над всичко!“

 

Категории Акцент-2Етикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *