МВР за „Булгартабак“: Контрабандата може да е влязла през други държави

МВР за „Булгартабак“: Контрабандата може да е влязла през други държави

В писмото на баретите срещу командира на СОБТ вътрешният министър вижда политически подтекст

 

Турският доклад за „Булгартабак“ не бил при вътрешния министър Валентин Радев. Това съобщи самият той по Нова телевизия. Но министърът внимавал с информацията, въпреки че чул от телевизията, че го имало в интернет. Радев обаче не искал да се запознае с него от интернет, затова са го поискали от Интерпол и от турска страна.

В доклада на турските служби за сигурност се сочи „Булгартабак“ като източник за контрабандни цигари.

Радев коментира още, че в този доклад „наистина я има думата „Булгартабак“, но е споменат „като източник“. А това можело да означава, че контрабандата минава „през две други държави, където сме ги дали официално, и да влиза в Турция.“

Вътрешният министър за пореден път тази сутрин каза, че вижда политически подтекст в писмото на 27-те барети, че ръководството на отряда упражнява своеволия и репресии върху неудобни служители. Радев заподозря външна намеса в посланието, изпратено от командосите от Специализирания отряд за борба с тероризма:

„Това са го подписали само около 20% от общо 200. Те трябваше да дойдат да се оплачат по каналния ред. Как така решиха, че няма да им обърнем внимание?“

Служители на Специализирания отряд за борба са тероризма (СОБТ) обвиняват командир Георги Гайков за „прояви на лоши практики“, „създаването на атмосфера на недоверие между служителите, недобра кадрова политика, подчинена на личностни взаимоотношения, а не на професионални качества, опити за саморазправа, нарушаване на основни принципи на работа в МВР, каквото се явява възможността за кариерно израстване, професионално обучение“.

Гайков, който бе шеф и по време на злополучната акция в Лясковец, е обвинен, че толерира служители с недостатъчна подготовка, а хора с опит са подценявани и изтиквани в периферията и че дори пращал на приятелката си служебна кола на СОБТ, с която обикаляла по моловете.

Радев каза, че е пратил инспектората на проверка.

Категории Акцент-2Етикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *