Симеон води Бойко Борисов в Саудитска Арабия

Симеон води Бойко Борисов в Саудитска Арабия

Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Кралство Саудитска Арабия. Посещение на толкова високо равнище се осъществява за пръв път в историята на двустранните отношения между двете държави, посочва правителствената информационна служба.

Почетен гост по време на посещението в Саудитска Арабия е Симеон Сакскобургготски. Бившият български премиер е известен с добрите си контакти в арабските страни. По време на неговия управленски мандат компании от страните от Залива имаха поредица инвестиции в България.

Според официалното съобщение, целта на посещението е засилването на икономическото и търговско сътрудничество между двете страни. Ще бъдат обсъдени въпроси в ключови сфери като сигурност, енергетика, търговия, транспорт и туризъм.

В Рияд българският министър-председател ще разговаря с Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал Сауд. По-късно Борисов ще се срещне и с министъра на външните работи Адел ал Джубейр и с министъра на енергетиката, индустрията и минералните ресурси Халид ал Фалих.

В официалната делегация са вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министрите на земеделието Румен Порожанов, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и на туризма Николина Ангелкова.

Категории ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *