Преизбран единодушно за лидер Борисов поиска пълен управленски мандат

Преизбран единодушно за лидер Борисов поиска пълен управленски мандат

 

Делегатите на конгреса на управляващата партия ГЕРБ преизбраха единодушно Бойко Борисов за лидер на партията. В речта си след вота Борисов даде да се разбере, че изключва извънредните избори, въпреки че в последните седмици се появиха някои търкания с коалиционните партньори „Обединени патриоти“.

Речта на Борисов беше изпъстрена главно със заръки към съпартийците си. Той ги много да внимават, тъй като и „верни и предани хора“ ще бъдат отстранени, когато сгрешат, и да пазят етническата толерантност в България като зеницата на окото си.  Борисов обясни, че в партията му са „сурови и жестоки към кадрите“, за разлика от БСП както и че език на омразата в ГЕРБ е забранен.

„Когато преценя, че ще е по-добре за партията да отстраним някой от нас – ние отстраняваме хора, които са верни и предани“. Така лидерът разказа как е бил упрекван за отстраняването на Димитър Главчев от председателския пост в парламента. Днес Главчев получи председателския пост в Контролната комисия на ГЕРБ – предложение, което Борисов мотивирал с това, че иска пред името му винаги да има председател, а някои партийци разчели като компенсация.

„Сурови, жестоки сме към кадри, които цял живот са си градили кариерата. Много искам да внимавате. Просто на нас не ни е позволено“, каза още Борисов.

„Аршинът е различен за ГЕРБ и за останалите партии, но затова пък народът ни избира три пъти. Ние трябва да доказваме, че когато нещо сме сбъркали – голямо или малко, имаме реакция“, каза Борисов.

„Етническият мир в България е безалтернативен. При най-малък етнически конфликт, ще настъпят непримирими поражения за страната. Затова ГЕРБ езикът на омразата, език с епитети и обиди, е забранен“, обяви още Борисов. Той обясни, че хората от другите религии са не само „наши сънародници“, но и „братя“.

Борисов определи Цветан Цветанов, Томислав Дончев и Владислав Горанов като „темелите на партията“.

Борисов отправи критика към партньорите си от „Обединените патриоти“ и ги призова да си „мерят приказките“.  „Някой път е много лесно да се говори на националистическа вълна“, каза премиерът.

В отговор на желанието на опонентите му за оставка на кабинета „Борисов 3“, лидерът на ГЕРБ иронично предложи: „Да променим конституцията на шест месеца да има избори и да даваме по 50 млн. лева“.

„Един път бях демократ: „Заповядайте властта“. Не могат. Втори път – пак не могат. Сега се сетили за председателството да искат. Как си го представят физически? Пленарни заседания с Европейския парламент без парламент?“, каза още Борисов. По думите му ако правителството паднело, идват БСП и ДПС, които прекрасно съзнавали „какво може да си натикат“.

„Надявам се заради България в следващите 6 месеца да сме по-спокойни“, каза още Борисов и обяви като приоритет на европредседателството Западните Балкани.

Борисов отдели внимание и на оградата с Турция. „Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски ще я прескочи, ако беше жив!“, каза още Борисов по повод критиките на БСП за оградата и филма на Елена Йончева. „Филми, чудо, но отиде Цветанов и настана суматоха“, коментира премиерът.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *