Делото срещу Прокопиев, Дянков и Трайков отива в Специализирания съд

Делото срещу Прокопиев, Дянков и Трайков отива в Специализирания съд

Делото за приватизацията на остатъчния дял от 33% в енергоразпределителното дружество ЕВН, по което обвиняеми са двама бивши министри – Симееон Дянков и Трайчо Трайков, бизнесменът и издател на „Капитал“ Иво Прокопиев и тримата служители на инвестиционния посредник по сделката „Булброкърс“ Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев, отива в Специализирания наказателен съд.

Това става ясно от интервю на градския прокурор на София Емилия Русинова пред „Правен свят“. Делото беше вкарано от прокуратурата в Софийски градски съд (СГС). Съдията от СГС Костадинка Костадинова прекрати съдебното производство и изпрати делото на СГП за отстраняване на съществени нарушения, които са довели до ограничаване на процесуални права на обвиняемите, пише в съобщение от съда.

Прекратяването на делото е било обжалвано от прокуратурата. „Уважавам аргументите на съда, но тези лица, които споменахте, ще бъдат предадени на съда“, казва Емилия Русинова.

„Каквото и да е решението на САС, тъй като няма започнало съдебно следствие, според новите разпоредби, то ще отиде към Специализирания наказателен съд (СпНС). Ако имаше започнало съдебно следствие, то щеше да се гледа в СГС“, обяснява Русинова.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *