„Винпром Свищов“ на Ракия Фест 2017

„Винпром Свищов“ на Ракия Фест 2017

„Винпром Свищов“ ще участва в петото издание на „Балканският фестивал на ракията“ от 1. до 3. декември в Централен дом на архитекта на ул.Кракра 11 в София.

Посетителите ще имат възможността да дегустират четири от най-емблематичните високоалкохолни напитки на избата, съчетаващи в себе си баланс и изтънченост, последвани от естествената изява на потенциала в меки вкусови нотки:

1. „РАКИЯТА“

„РАКИЯТА“ е сред най-емблематичните и познати продукти на „Винпром Свищов“.

Създадена е по стара традиция, двойно дестилирана и отлежала в дъбови бъчви повече от 25 години. Дестилацията е селективно насочена за оптимална и естествена изява на потенциала в елегантен и фин вкус.

Притежава неповторим гроздов аромат с нюанси на дъб, подчертан от лек намек на пушек и ванилова сладост. Финалът е мек и нежен.

2. „Свищовска лозница“

Ракията „Свищовска лозница“ произхожда от лозовия масив „Горчивка“.

Гроздето, ръчно брано в касетки, е винифицирано по специална технология за добиване на чист и интензивен сортов аромат.

Двойно дестилирана гроздова ракия от подбрани вино материали с характерен фин гроздов аромат, водещ до алкохолна сладост и мекота.

3. Гроздова ракия „Екстаз“

„Екстаз“ е балансирана гроздова ракия направена от сортовете Каберне Совиньон и Мерло, добита по технология на двойна дестилация отлежавала повече от 36 месеца в бъчви от български дъб. С красив кехлибарен цвят и златисти нюанси. Комплексен нос, който предлага  атрактивен аромат на грозде, ванилия и карамел.  Обемно и хармонично тяло с мек вкус на добре узряло грозде, ядки и дълготраен послевкус на пчелен мед.

4. Бренди “LEGIO I”

Елегантно бренди с потенциал и силен характер, произведен по класическа технология от винен дестилат, отлежавало най-малко 10 години в дъбови дестилатни бъчви.

Неговата неповторимост, елегантност и баланс го правят известно сред изтънчените ценители.

Brandy “LEGIO I” се отличава с тъмно кехлибарен цвят с нюанси на старо злато. Комплексен аромат на ванилия и дъб, последвани от бадем и карамелизиран плод. Вкусът е плътен със забележителна мекота и елегантен финал.

 

Категории ЦивилизацияЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *