Борисов към Таяни: Не сме евроскептици

Борисов към Таяни: Не сме евроскептици

България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм. С тези думи премиерът Бойко Борисов посрещна председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Според Борисов българите продължават да вярват много на Европейския съюз (ЕС).

Борисов и Таяни проведоха в сградата на Министерския съвет съвместно пленарно заседание. В него участие взеха членовете на българското правителство и делегация, водена от председателя на европарламента. Двамата обсъдиха задачите и отговорностите по време на българското председателство на Съвета на ЕС, ключови теми за бъдещето на Европа, както и европейската перспектива и свързаността на държавите от Западните Балкани, съобщиха от правителствения пресцентър.

 

„Ние сме една от държавите, които можахме да направим разлика от това да сме във Варшавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ и да сме в Европейския съюз. Това беше един осъзнат избор и не случайно българският народ продължава да вярва в Европейския съюз“, каза още Борисов.

Той добави, че България ще посрещне с радост всяка помощ за предстоящото председателство, защото „искаме да помогнем, макар и със скромните си възможности, по основни теми и да придвижим ЕС напред“.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *