Хора на Делян Пеевски ни откраднаха фирмата

Бивш собственик на „Блиц“:

Хора на Делян Пеевски ни откраднаха фирмата

Хора на Делян Пеевски ни откраднаха фирмата. За нула време. Насила.“

Това твърди един от бившите съсобственици във фирмата „Интермедиа“ Пламен Каменов в интервю за телевизия BiT. Каменов е разполагал с дял от 10% в компанията, издател на вестниците „Шоу“, „Над 55“, „Доктор“ и сайта „Блиц“.

“Извикаха ни в една стая. Аз съм с 10%, моят съдружник Георги Илиев се казва нищо не е могъл да направи. Там беше адвоката на Делян Пеевски Александър Ангелов, беше още един млад мъж, който се оказа адвокат на Домусчиев. И ние подписахме за нула време за смешни пари.”

Така описва принудителната сделка Каменов. Той обаче е сигурен, че с това изземане на собственост е бил запознат и премиера Бойко Борисов.

„Той (Александър Ангелов – бел. ред.) е адвокатът на Пеевски. Всички сделки на Пеевски ги води той. Той е лицето така да се каже. И тогава си помислих това не може да стане без Бойко Борисов. Тая сделка. И разпитах тук-там. Да знае, знае човекът. И знае за много други сделки. Това е истината за мене.“

Историята на „Интермедиа“ е забележителна. Компаняита е основана през 2000 г. от Георги Илиев и Пламен Каменов с разпределение 90% към 10%. После в като съдружник влиза и Милен Милушев.  През 2011 г. „ГМ Прес“ купува 50% от акциите на Георги Илиев.

Още към момента на сделката медийни публикации свързват промяната с поемането на контрол над групата от страна на ДПС депутата Делян Пеевски.

С днешна дата „ГМ Прес“ е вече е обявено в несъстоятелност, защото не може (или не иска) да връща задълженията си към „Булит 2007“. „Булит 2007“ е дружество кредитирано от КТБ, което на свой ред е прехвърляло парите към „ГМ Прес“, с които пък се е издържал „Стандарт“.

От разпространени в медиите и неотречени от никого договори между „Булит 2007“ и „ГМ Прес“ в периода 2011 – 2012 г. към бившето дружество собственик в „Стандарт“ са заминали поне 6.5 млн. евро.

През 2014 г. мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев и ДПС депутатът Делян Пеевски влизат в остър конфликт, а „Стандарт“ става арена на серия „разследвания“, които напълно съвпадат с линията на Пеевски. „Булит 2007“ прави опит да си поиска обратно парите от „ГМ Прес“. Но издателят на „Стандарт“ очевидно няма такива планове. „Булит 2007“  завежда дело с искане за обявяване в несъстоятелност на своя контрагент. Следва бясно напускане на борда на директорите на „ГМ Прес“.

През юли 2015 г. Георги Илиев и Пламен Каменов продават дяловете си в „Интермедиа“  на „Пи Комюникейшън“ АД, представлявано от Славка Бозукова, главен редактор на „Стандарт“.

Сделката, която сега Каменов описва е именно това прехвърляне към представляваното от Бозукова дружество.

В момента „Интермедиа“ е собственост с равни дялове на „Пи Комюникейшън“ и на обявеното в несъстоятелност „ГМ Прес“.

 

Снимка: От екрана BiT

Категории Акцент-2Етикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *