Куминяно Фрут ООД спечели голямата награда “Експортьор на годината” за 2016 г.

Куминяно Фрут ООД спечели голямата награда “Експортьор на годината” за 2016 г.

“Експортьор на годината” за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2016 г. стана АТС Стоун ООД, а приза за Завоюване на нови пазари отиде при Айгер Инженеринг ООД. Носител на наградата за Устойчивост на развитие е Брезово АД.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg връчи за пета поредна година наградите “Експортьор на годината”. Мястото на събитието бе Народния театър „Иван Вазов“. Класациите на exporter.bg обхващат фирмите от малкия и среден бизнес, защото за сайта е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

По данни на Националния статистически институт през 2016 г. предприятията в България са изнесли стоки за 47.186 млрд.  лв. 45.5 % от тези 47.186 млрд.  лв. идват от експорта на фирмите от малкия и средния бизнес. Това каза при откриването на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината“ 2016 Димитър Дженев, главен редактор на exporter.bg.

Голямата награда за Най-големи приходи от експорт през 2016 г. спечели фирма Куминяно Фрут ООД. Микеле Санторелли, управител и съдружник в компанията получи ценния приз от Лъчезар Борисов, заместник- министър на икономиката. За пета поредна година Министерството на икономиката бе партньор на събитието.

Наградата за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2016 г. отиде при фирма АТС Стоун ООД. Лъчезар Борисов, заместник- министър на икономиката връчи наградата на Светлана Чифлиджанова, управител на компанията.

Големият приз – за Завоюване на нови пазари през 2015 г., бе спечелен от фирма Айгер Инженеринг ООД.

За трети път тази година exporter.bg даде награда „Експортьор на годината“ за Устойчивост на развитие. Носител на приза стана Брезово АД. Експорт мениджърът на компанията Николай Иванов получи кристалния плакет от Франк Янсен – Член на Кънтри тийма на Кей Би Си Груп за България, член на УС на СИБАНК и ОББ, Изпълнителен директор „Корпоративно банкиране“ и „Малки и средни предприятия“ на СИБАНК и ОББ.

Тази година за четвърти път бе връчена специална награда За рестарт. Тя е за фирма  РАИС ООД,  постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в областта на машиностроенето. Нишан Бъздигян, управител на компанията, получи наградата от Сашо Чакалски, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Общинска банка.

 

 

Лъчезар Борисов (вляво), заместник- министър на икономиката връчва Голямата награда за Най-големи приходи от експорт през 2016 г. на фирма Куминяно Фрут ООД. Ценният приз получи Микеле Санторелли, управител на компанията.

 

 

 

Категории Икономика, ПариЕтикети , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *