Борисов: Партията иска Делян Добрев да остане в нейните редици

Борисов: Партията иска Делян Добрев да остане в нейните редици

Премиерът настоя кметът на Хасково да напусне и там да се проведат частични избори

 

Министър-председателят Бойко Борисов коментира, че подаването на оставка на Делян Добрев е морален акт и неговото мнение е, че депутатът постъпва достойно, подавайки оставка от партията и парламента.

Борисов настоя кметът на Хасково също да подаде оставка и в града да се проведат нови избори.

Това е първият коментар на премиера по скандала с роднинските назначения в община Хасково, от който изплува името на Добрев. По-късно днес народните представители ще гласуват в пленарната зала оставката на своя колега.

„В няколко аспекта може да се коментира оставката на Делян Добрев. Първо, всеки съди сам по себе си и за БСП властта винаги е била власт и пари. Делян Добрев е безспорен професионалист и авторитет в града си. Реакцията на партията е разбираема, защото той е в нея от създаването й“, каза премиерът.

От думите му стана ясно, че Добрев все още е желан в партия ГЕРБ.

„Оттук идва грешката на партията. Тезата „ама и БСП са правили така“ не е от нас. Всички знаят какви са БСП, затова избор след избор ги побеждаваме и накрая стигнаха до президентски избори, издигайки кандидат на думи. Оставката е морален акт. Партията иска да остане в редиците и той е добре дошъл“, добави министър-председателят.

Нито веднъж в изказването си Борисов не каза категорично, че Добрев трябва да си тръгне от парламента. Партията му обаче ще провери дали и другаде имало роднински назначение и щe вземе мерки, зарече се лидерът.

„Думата „кум“ отдавна няма значението в обществото, което е имала едно време. Сега това е един акт при младите хора, които търсят приятел. Дори нахалството на кмета да не си отива с Делян Добрев не го разбирам, но това е негов морал и негово право. В разговора ми с Делян Добрев усетих, че той иска да покаже точно такъв морал. Ние 2009 година дойдохме в управлението и обещахме да няма роднински назначения и ако някъде има такива случаи, трябва някой да напусне“, каза още той.

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *