Над 50 убити и стотици ранени на концерт в Лас Вегас

Над 50 убити и стотици ранени на концерт в Лас Вегас

Полетите от и за Лас Вегас са временно преустановени

 

Най-малко 50 души са убити, а над 200 са ранени при масовата стрелба в Лас Вегас. В късните часове на нощта стрелец откри огън по време на музикален фестивал в мегаполиса.

лас вегас

Нападателят е вече идентифициран – това е 64-годишният Стивън Падък. Той е открил огън от 32-ия етаж на хотела, край който се провеждал концертът.Полицията твърди, че убиецът вече е мъртъв и навярно е действал сам. Според първоначална информация нападателят е местен жител.

Все пак полицията издирва и съучастник, навярно шофьорът на стрелеца.

Кадри показват как зрители на концерта напускат мястото на концерта при звука на автоматично оръжие. Мотивите за нападението остават неясни.

Първоначалната информация бе за „най-малко двама души загинали и 24 – ранени според медицински източници, а според медии те бяха 14 тежко пострадали.

Полицията съобщи, че е неутрализирала един от предполагаемите няколко стрелци. „Към този момент имаме свален стрелец“, заяви Стив Гомес от полицията в града, без да дава повече подробности. „Имаме много жертви в момента“, допълни той.

Според съобщенията инцидентът е станал по време на кънтри концерт на открито в близост до хотел и казино „Mandalay Bay“. Онлайн медията „Холивуд рипортър“ пише, че стрелецът или стрелците са открили огън от балкон на хотела.

Видеа от инцидента показват тълпа, присъстваща на концерта, преди мероприятието да бъде прекъснато от изстрели. В същото време се съобщава, че летището в Лас Вегас е преустановило работа заради стрелбата.

„Полетите от и за Лас Вегас са временно преустановени в отговор на информацията за стрелба“, съобщиха в Туитър от дирекцията за въздушен контрол в града.

АФП, ТАСС, БГНЕС

Категории Акцент, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *