Делян Добрев напуска политиката заради скандала с Хасково

Делян Добрев напуска политиката заради скандала с Хасково

Депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър в предишния кабинет на Бойко Борисов – Делян Добрев напуска парламента и всички постове, които заема. По думите му причината била в това, че се чувства „смъртоносно ранен“ след скандала, който се разрази около него. Добрев обаче признава, че подава оставка след разговор с Бойко Борисов, който определил напускането като единствената достойна постъпка.

В последните дни вътрешнопартийният скандал в Хасково доби нови измерения. Ескалацията му продължи с обвинения от страна на хасковския кмет Георги Беливанов, че се дистанцира от Добрев, а не от ГЕРБ.  От своя страна партията пък се разграничи от кмета заради „бездействието му по редица проблеми“. Преди това имаше серия от оставки, но заради кмета. В крайна сметка стана ясно, че Добрев е назначавал роднини, приятели и бивши съученици на възлови позиции в общината.

В телевизионно предаване Добрев нападна Елена Йончева, която първа извади данните за приятелските връзки на Добрев в Хасково. „Г-жа Йончева и нейният кръг постигнаха целта си. В Хасково те нямат кмет на нито една община. В Община Хасково ГЕРБ има 15 общински съветници, БСП има – двама. Ако по някакъв начин те не ме уязвят и не ме съборят, така както го направиха, те нямат никакъв шанс“, каза Добрев.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *