Почина немският журналист Юрген Рот, автор на книги за България

Почина немският журналист Юрген Рот, автор на книги за България

България е превзета от „Дяволски кръг“- парите искат власт, а политиците – повече пари, за да имат повече власт, написа той

 

 

В Германия е починал журналистът Юрген Рот, съобщиха негови близки във „Фейсбук“. От една година той водеше тежка битка с рака. Рот бе сред водещите разследващи журналисти в Германия – анализатор на организираната престъпност и мафиотските структури в страните от Централна и Източна Европа.

В България той е популярен с книгата „Новите български демони“, написана след пътувания в страната ни на основата на лични контакти и проучвани източници. В нея представя гледната точка на външен наблюдател за престъпността, корупцията, и явленията, които олицетворяват българската политическа действителност през последните години – началото на прехода и първите години от членството на България в ЕС и НАТО.

„България е превзета от „Дяволски кръг“ – парите искат власт, а политиците — повече пари, за да имат повече власт“, написа Юрген Рот преди време за България. Германският разследващ журналист спечели в България дело за клевета, заведено срещу него от бившия вътрешен министър Румен Петков.

Юрген Рот е автор и на бестселърите „Червените босове“, „Мрежите на терора“, „Олигархът“, „Гангстерите от Изтока“, „Кланът Германия“ и др.

 

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *