Британските банки се включват срещу нелегалните имигранти

Британските банки се включват срещу нелегалните имигранти

Новите мерки ще дадат възможност на правителството да търси без предупреждение съдебно разпореждане за замразяване на сметки

 

Британските банки ще започнат да проверяват самоличността на титулярите на сметки от януари като част от мерките срещу незаконно пребиваващите в страната, съобщи правителството в четвъртък, предаде БГНЕС.

От януари нататък банките ще трябва да извършват редовни проверки на миграционния статус на всички притежатели на сметки, за да установят дали клиентите им не се намират в Обединеното кралство незаконно, каза говорител на Министерството на вътрешните работи за АФП.

През декември парламентът прие нов закон за имиграцията, който изисква от банките да докладват на Министерството на вътрешните работи случаи на нарушаване на миграционните правила. Тази мярка е част от „действията ни срещу незаконната имиграция. Хора, които са тук законно, няма да бъдат засегнати“, заяви говорителят.

Предишното законодателство възпрепятстваше имигрантите, които са незаконно във Великобритания, да откриват банкови сметки. Но сегашните нови правила отиват по-далеч: те се целят в сметки, открити преди закона от 2014 г., както и в хора с изтекла виза.

Новите мерки ще дадат възможност на правителството да търси без предупреждение съдебно разпореждане за замразяване на сметките на нелегални имигранти. Съществуват обаче изключения за съвместни сметки или за да се позволи на заинтересованото лице да заплати разноските си, за да обжалва съдебното решение, съобщава АФП.

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *