БСП иска изслушване на министър Караниколов по казуса „Емко“

БСП иска изслушване на министър Караниколов по казуса „Емко“

Лицензът на компанията за търговия беше замразен през юли с мотив за нарушения

 

БСП ще поиска изслушване на министъра на икономиката Емил Караниколов в парламентарната икономическа комисия по казуса с отнетия лиценз за търговия на предприятието от военнопромишления комплекс „Емко“.

Това стана известно след среща на представители на парламентарната група и протестиращи пред Народното събрание работници. Не взимаме страна, но очакваме проблемът да се реши, заявиха икономисти от БСП.

Работници от клоновете в Монтана и Трявна дойдоха в София, за да покажат безпокойството си за работните си места. Красимир Падарев, директор на „Емко“ – Монтана, заяви пред журналисти, че предприятието е в опасност, защото му се правят спънки и пречки и се нарушава законовият ред в държавата. В завода в Монтана работят около 400 души, в Трявна – 650.

„Искам да чуя, че не министърът е провокирал сериите тенденциозни проверки, а че те са били по закон. С радост бих научил защо министърът нареди „Кинтекс“ да прекрати договора с нас“, заяви пред медиите Славчо Димиев от „Емко“.

Лицензът на компанията за търговия беше замразен през юли заради нарушения при складирането на боеприпаси. След това държавната „Кинтекс“ пък прехвърли договор на предприятието за износ за Индия за изпълнение на друг държавен завод – ВМЗ Сопот.

 

Министър Емил Караниколов       Снимка: БГНЕС

 

 

 

 

 

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *