Франция засилва охраната на стратегически обекти

Франция засилва охраната на стратегически обекти

Самолет на авиокомпанията British Airways е бил евакуиран на парижкото летище „Шарл де Гол“

 

 

Самолет на авиокомпанията British Airways е бил евакуиран на парижкото летище „Шарл де Гол“ от съображения за сигурност.

Машината трябвало да изпълни курс за Лондон, но малко преди да излети всички пътници били свалени. Евакуацията е предизвикана от фалшива тревога, съобщи френската полиция, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Един от пътниците съобщил на АП, че първоначално пилотът казал на пасажерите, че полетът ще се забави поради технически проблеми. Час по късно на пътниците било съобщено, че самолетът трябва да бъде преместен в друга част на летището, след което машината била обкръжена от полицаи и пожарникари. Тогава пилотът им казал, че имало директна заплаха за сигурността, свързана с техния полет, разказал източникът, уточнява БТА.

Говорител на френската жандармерия съобщи, че полицаи и пожарникари били изпратени на мястото на инцидента след като било получено предупреждение за опасност. Самолетът бил евакуиран, всички пътници и багажи били проверени, а машината била щателно претърсен, но никакви заплахи не били открити, добавил говорителят. Властите заключили, че става дума за фалшива тревога.

По-рано днес френският вестник „Льо Паризиен” съобщи, че екстремисти планират да организират серия от атаки, като се позовава на секретен документ.  Терористите заплашват с горски пожари, отравяне на хранителни продукти, както и нападения на железопътни линии.

Според изданието френската полиция е решила да засили охраната на железниците, училищата, университетите и туристическите обекти.

 

 

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *