185 народни представители дойдоха на работа в първия ден

185 народни представители дойдоха на работа в първия ден

Едва 185 народни представители от общо 240 дойдоха на работа в първия пленарен ден от новата сесия на Народното събрание. Кворумът беше достатъчен, за да заработи парламентът след лятната ваканция.

По правило в началото на всяка нова сесия председателите на парламентарните групи прочитат от трибуната декларации на своите политически сили, в които оценяват извършеното до момента и набелязват политическите си цели. Както всеки път, така и сега, тези декларации бяха изпълзвани за похвали от страна на управляващите към собствената им работа и за критики от страна на опозицията.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обеща да бъде обърнато специално внимание на правосъдието. „Длъжни сме до края на годината да приемем новия антикорупционен закон. Ще вървим неотклонно към по-справедливо, бързо и ефективно правосъдие. Различни елементи от правната система ще бъдат подобрени, ще се изпълняват препоръките в доклада по Механизма за сътрудничество и оценка“, посочи още Цветанов.

Корнелия Нинова, председател на парламентарната група на БСП, изтъкна три основни проблема: неграмотността, бедността и здравето на нацията. „Гледаме на тези три проблема вече като елемент на националната сигурност“, заяви лидерът на БСП.

„За първи път от 30 години преход патриотични и националистически партии са в изпълнителната власт и доказват, че са отговорни политици“, каза от парламентарната трибуна Волен Сидеров, председател на парламентарната група на коалиция „Обединени патриоти“.  Той благодари на ГЕРБ, че се отнасят отговорно към всички техни предложения и уточни, че пенсиите са били вдигнати толкова, колкото е могло в момента.

Доста критични бяха от ДПС. „Вместо управление на страната чрез работещи институции и администрация, ставаме свидетели на дейности, характерни за клуб по самодейност“, каза Мустафа Карадайъ. Според него липсва нормалност в управлението и то е подигравка с цялата нация и Европа.

Парламентарната група на партия „Воля“обеща да работи за висок стандарт на живот на българите, както и за подкрепа на малкия и среден бизнес и повече инвестиции изоставащите райони на страната.
Снимка: Сергей Антонов
Категории ОбществоЕтикети , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *