Ангела Меркел: Решението за приема на бежанците бе правилно

Ангела Меркел: Решението за приема на бежанците бе правилно

Канцлерът на Германия отхвърли възможността за сътрудничество с крайнодясната „Алтернатива за Германия“

 

 

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в интервю пред местни медии, че решението да приеме бежанци в страната е било правилно, предаде Deutsche Welle. Меркел коментира, че е необходимо да се води борба срещу „първопричините за притока на миграция“.

„Не всички са съгласни с нашата политика по отношение на бежанците“, призна тя, но добави, че правителството на Германия е готово и занапред да убеждава скептиците, че „това бе правилно решение“ и че „реакцията на страната срещу глобалните предизвикателства остава съразмерна“, предаде „Фокус“.
„Ние не можем нито да заобиколим, нито да се оградим от този проблем“, заяви германският канцлер.

Канцлерът на Германия отхвърли възможността за сътрудничество във всяка форма между нейната партия Християндемократически съюз (ХДС) и крайнодясната „Алтернатива за Германия“(АФД), след изборите, на които е все по-вероятно малката дясно-популистка партия да влезе в Бундестага, съобщи агенция „Фокус“.

„Пределно ясно е, че АФД не може да бъде наш партньор под никаква форма. Трябва да се опитаме да спечелим обратно всеки избирател“, заяви Меркел пред немско издание.

Според нея това изисква търпение към притесненията на хората и нуждата от това политическата класа да се обръща към тях с конкретни решения на отделните проблеми.

На предстоящите парламентарни избори в Германия, насрочени за 24 септември, „Алтернатива за Германия“ най-вероятно ще спечели над 5 процента от вота, като по този начин ще има представители в Бундестага.

Ако това се случи, за пръв път след Втората световна война в германския парламент ще има крайнодясна партия.

 

 

 

Категории Акцент, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *